HARMAN versterkt zijn cyberbeveiligingsprogramma voor de automobielindustrie met nieuwe certificering

Naar aanleiding van de maand van de bewustwording van cyberbeveiliging, zet HARMAN de volgende stap voorwaarts en versterkt het bedrijf zijn geloofwaardigheid als betrouwbare cyberbeveiligingspartner binnen de wereldwijde automobielindustrie. HARMAN heeft vandaag aangekondigd dat zijn cyberbeveiligingsbeheersysteem is onderworpen aan een audit conform de ISO/SAE 21434:2021-norm en het certificaat van naleving heeft ontvangen. Dit versterkt de toeleveringsketen voor OEM-partners in de autosector nog verder

De certificering helpt de industrie bij het definiëren van een gestructureerd proces om ervoor te zorgen dat cyberbeveiliging in het ontwerp van wegvoertuigen wordt opgenomen. Ook biedt de certificering een kader voor organisaties om cyberbeveiligingsrisico’s tijdens de gehele levenscyclus van hun producten in kaart te brengen, beoordelen en beheren. De certificering speelt een cruciale rol bij het beschermen van voertuigen en inzittenden tegen potentiële cyberbedreigingen en bevordert tegelijkertijd een gestandaardiseerde aanpak van cyberbeveiliging in de autosector.

Als technologiebedrijf met een lange traditie in de automobielsector is HARMAN goed uitgerust om OEM-partners te ondersteunen bij het voldoen aan VN-reglement nr. 155 (UNR 155), dat alle OEM’s verplicht om een op risico gebaseerd beheerskader (CSMS) te implementeren voor het detecteren van en beschermen tegen cyberbedreigingen tijdens de gehele voertuigcyclus. De cyberbeveiligingsproducten van HARMAN voldoen aan de hoogste normen voor cyberbeveiliging in de automobielindustrie en beschermen zowel het voertuig als de passagiers, waardoor OEM’s op een veilige toeleveringsketen kunnen vertrouwen.

“Omdat cyberbeveiliging voortdurend een topprioriteit is voor nieuwe voertuigen, zet HARMAN zich in om producten en technologieën te leveren die een tastbare impact hebben op het verbeteren van de veiligheid van verbonden voertuigen,” zegt Huibert Verhoeven, SVP Intelligent Cockpit bij HARMAN. “Dankzij een sterke samenwerking is HARMAN voor de audit geslaagd en heeft het de certificering voor ISO/SAE 21434-naleving verkregen. Hiermee bevestigt HARMAN nogmaals zijn reputatie op het gebied van het succesvol bevorderen van cyberbeveiligingsinnovaties binnen nieuwe voertuigervaringen.”

Nu voertuigen meer dan ooit verbonden zijn, hebben toonaangevende autofabrikanten oplossingen nodig waarmee ze nieuwe ervaringen kunnen bieden en tegelijkertijd de risico’s van zwakke plekken in systemen kunnen beperken, gegevensschendingen kunnen voorkomen en bedreigingen voor de integriteit en veiligheid van de systemen kunnen beheren. Consumenten vragen in toenemende mate om opwindende, maar veilige en betrouwbare voertuigervaringen. Met zijn unieke combinatie van erfgoed en technologische expertise op het gebied van de automobielindustrie is HARMAN de vertrouwde partner van autofabrikanten over de hele wereld, met jarenlange domeinexpertise.

Source Link